Dziś przygotowałam pastę do pieczywa z gotowanego mięsa rosołowego. Zazwyczaj obieram porcje i mięso wkładam do zamrażalki. Jak uzbieram większą ilość wykorzystuję je jako farsz do pierogów, krokietów itp.
- gotowane mięso rosołowe z kurczaka
- 1 ugotowane żółtko
- 1/2 cebuli
- 1 ogórek kiszony
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka musztardy francuskiej
- białą część pora
- szczypiorek
- duży ząbek czosnku
- Mięso, cebulę, por, ząbek czosnku, szczypiorek, ogórek drobno posiekać.
- Wymieszać.
- Dodać ugotowane żółtko jaja i rozgnieść widelcem.
- Dołożyć majonez i musztardę.
- Doprawić do smaku pieprzem i solą.
- Dokładnie wymieszać.
- Odstawić do na ok. 1/2 godziny w chłodne miejsce.
- Do dekoracji użyłam gotowaną marchewkę.
Uwaga! Białko dodałam do sałatki jarzynowej. Warzywa wykorzystałam z rosołu. Ugotowałam kilka ziemniaków dodałam dodatkowo cebulę, ogórek kiszony, majonez, musztardę i już miałam gotowe danie obiadowe. Oto moja sałatka.
Brak komentarzy