DSC_3765 Składniki:

  • śledzie a la matias
  • cebula
  • ugotowane na twardo jajko
  • olej
  • zielony koperek

Wykonanie:DSC_3771

  1. Śledzie  włożyć do zimnej wody na co najmniej pół godziny by pozbyć się nadmiaru soli ( jeśli jest taka potrzeba zmieniać wodę kilkakrotnie i moczyć dłużej).
  2. Wyjąć śledzie.
  3. Osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dość grubą kostkę.
  4. Wyłożyć na miskę.
  5. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju.
  6. Ugotowane na twardo jajko obrać i posiekać.
  7. Połączyć razem z cebulą i śledziami.
  8. Dolać oleju i wymieszać.
  9. Doprawić do smaku zielonym posiekanym koperkiem i pieprzem.DSC_3769