Lubię pasty z pieczywem. Ostatnio zrobiłam z wędzonego śledzia. Ostrości dodały papryczki chilli.
- 2 wędzone śledzie.
- 4 ugotowane jajka
- 2 papryczki chilli
- ogórek kiszony duży
- 2-3 łyżki majonezu
- 1-2 łyżeczki musztardy
- Z śledzi usunąć skórę i ości.
- Mięso ryby włożyć do wysokiego naczynia.
- Dodać posiekane papryczki chilli.(Jeśli ktoś nie lubi ostrych przypraw proszę dodawać papryczkę w małych ilościach i kosztować czy nie za ostre)
- Dołożyć majonez i musztardę
- Razem dokładnie zmiksować.
- Jajka i ogórek zetrzeć na tarce do jarzyn na małych oczkach.
- Dodać do zmiksowanej papki.
- Dokładnie razem wymieszać.
Bardzo lubię pasty i robię je bardzo często, ale nigdy nie robiłam pasty śledziowej. Chętne spróbuję, bo myślę, że będzie pyszna!
Trochę jest zabawy by usunąć ości. Ale warto.