Lubię pasty z pieczywem. Ostatnio zrobiłam z wędzonego śledzia. Ostrości dodały papryczki chilli.

Składniki:

  • 2 wędzone śledzie.
  • 4 ugotowane jajka
  • 2 papryczki chilli
  • ogórek kiszony duży
  •  2-3 łyżki majonezu
  • 1-2 łyżeczki musztardy

Wykonanie:

  1. Z śledzi usunąć skórę i ości.
  2. Mięso ryby włożyć do wysokiego naczynia.
  3. Dodać posiekane papryczki chilli.(Jeśli ktoś nie lubi ostrych przypraw proszę dodawać papryczkę w małych ilościach i kosztować czy nie za ostre)
  4. Dołożyć majonez i musztardę
  5. Razem dokładnie zmiksować.
  6. Jajka i ogórek zetrzeć na tarce do jarzyn na małych oczkach.
  7. Dodać do zmiksowanej papki.
  8. Dokładnie razem wymieszać.