Smaczna pasta z bakłażana i cukinii z dodatkiem pasty sezamowej oraz papryki.
- 1 mała cukinia
- 1 bakłażan
- 1/ papryki czerwonej
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżeczki Tahini (pasta sezamowa)
- oliwa
Przyprawy: sól, pieprz
Wykonanie:
- Bakłażan i cukinie przekroić na pól.
- Ułożyć w naczyniu do zapiekania.
- Posypać solą i pieprzem.
- Skropić oliwą.
- Włożyć do piekarnika na ok. 30 minut temp 190 st C.
- Kiedy warzywa się upieką wyjąć z piekarnika.
- Wydrążyć miąższ.
- Paprykę obrać ze skórki i dodać do wydrążonego miąższu.
- Posolić do smaku
- Dodać ząbek czosnku oraz pastę sezamową (Tahini).
- Wszystkie składniki zmiksować.
- Przełożyć do miseczki lub innego pojemnika..
- Przechowywać w lodówce.
Wygląda przepysznie <3!