Z niewielu składników fajna sałatka.
- 1/2 puszki czerwonej fasoli
- 1/4 cebuli czerwonej
- 1/2 niewielkiej kapusty pekińskiej
- 1 ogórek zielony szklarniowy
Przyprawy: sól, pieprz, koperek (użyłam suszonego)
Wykonanie:
- Ogórek pokroić w kostkę.
- Cebulę poszatkować.
- Kapustę pekińska posiekać.
- Wszystkie składniki wymieszać.
- Posypać koperkiem.
- Czosnek przecisnąć przez praskę
- Dodać do pozostałych składników.
- Polać dressingiem i dokładnie wymieszać.
dressing:
- 2 łyżki twarogu
- 2 łyżki majonezu (dałam kielecki)
- 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
- duży ząbek czosnku
Wykonanie:
Wszystkie składniki zmiksować na gładki krem.
Uwaga: Do dekoracji użyłam ugotowane jajko na twardo i ketchup.
Bardzo prosty przepis, ale chętnie go wypróbuję. Dawno nie jadłem kapusty pekińskiej.