Z niewielu składników fajna sałatka.

Składniki:

  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • 1/4 cebuli czerwonej
  • 1/2 niewielkiej kapusty pekińskiej
  • 1 ogórek zielony szklarniowy

Przyprawy: sól, pieprz, koperek (użyłam suszonego)

Wykonanie:

  1. Ogórek pokroić w kostkę.
  2. Cebulę poszatkować.
  3. Kapustę pekińska posiekać.
  4. Wszystkie składniki wymieszać.
  5. Posypać koperkiem.
  6. Czosnek przecisnąć przez praskę
  7. Dodać do pozostałych składników.
  8. Polać dressingiem i dokładnie wymieszać.

dressing:

  • 2 łyżki twarogu
  • 2 łyżki majonezu (dałam kielecki)
  • 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
  • duży ząbek czosnku

Wykonanie:

Wszystkie składniki zmiksować na gładki krem.

Uwaga: Do dekoracji użyłam ugotowane jajko na twardo i ketchup.