Składniki:

  • ok. 4 szt. buraków
  • 1/2 cebuli
  • 2 kiszone ogórki
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej
  • ocet jabłkowy lub winny
  • pieprz czarny mielony
  • kminek mielony
  • sól
  • ok 1/2 łyżki oliwy

Wykonanie:

  1. Ugotować buraki
  2. Zetrzeć na tarce do warzyw o większych otworach.
  3. Zetrzeć ze skórką ogórki kiszone.
  4. Poszatkować cebulę.
  5. Wrzucić na sitko i przelać wrzątkiem.
  6. Wszystkie warzywa włożyć razem do miski.
  7. Dolać do smaku nieco octu winnego i oliwy.
  8. Dosmaczyć  musztardą, solą, pieprzem i mielonym kminkiem.
  9. Odstawić na kilka minut by wszystkie smaki się z sobą połączyły.