Tanio, szybko i smacznie. Polecam szybkie danie jakim jest cukinia nadziewana kiełbaską. Możemy podać ją na obiad z ziemniakami czy też na kolacje z pieczywem. Polecam.
- 3 cukinie
- 1 duża cebula
- 1 por (biała część)
- 3 szt. cienkiej kiełbaski (może być surowa)
- 1 papryka ( ja dodałam o pomarańczowym kolorze)
Przyprawy: sól, zioła prowansalskie, pieprz, szczypiorek do dekoracji.
Wykonanie:
- Cukinie umyć.
- Wydrążyć środki i odłożyć je na bok.
- W wolne miejsce włożyć kiełbaski.
- Cebulę obrać i posiekać.
- Por przekroić wzdłuż umyć i pokroić w półksiężyce.
- Na patelni rozgrzać łyżkę smalcu.
- Dodać wydrążone środki cukinii, posiekaną cebulę, pokrojony por i paprykę.
- Nieco poddusić i włożyć cukinię.
- Przykryć i dusić do miękkości.
Uwaga: Można po wierzchu polać keczupem. Udekorować szczypiorkiem.
Brak komentarzy