Smaczne ciasto do popołudniowej kawki. Polecam
- 1 szklanka wiórków kokosowych
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 szklanki mąki
- o,5 szklanki kwaśnej śmietany
- 3 żółtka
- o,5 szklanki oleju
- ok.500 g. rabarbaru (skorzystałam z zamrożonego rabarbaru).
Wykonanie:
- Z podanych wyżej składników zagnieść ciasto.
- Z 3 białek ubić piane dosypując 0,5 szklanki cukru.
- Na dno blachy rozłożyć 3/4 ciasta.
- Na ciasto pokrojony i oczyszczony rabarbar ( można zastąpić np: agrestem).
- Na rabarbar wyłożyć bezę .
- Po wierzchu pokruszyć pozostałą cześć ciasta.
Piec ok. 45 minut w temp 170-180 st. C.
Takiego ciasta z rabarbarem jeszcze nie jadłem 😉
Chętnie skosztuję takie pyszności