Surówki to samo zdrowie. Warto włączyć kiełki do naszej codziennej diety nie tylko ze względu na to, że są smaczne i niskokaloryczne. Zawierają one naturalne, łatwo przyswajalne przez organizm  witaminy i mikroelementy.

Składniki:

  • 1/2 korzenia selera
  • ok.100 g. sera feta
  • 1/2 strąka papryki
  • garść kiełków
  • kilka sztuk suszonych śliwek
  • kilka sztuk orzechów włoskich

Przyprawy: ocet jabłkowy, sól, pieprz.

DSC_6957

 

 

 

 

 

 

 

Wykonanie:

  1. Seler obrać.
  2.  Zetrzeć do miski.
  3. Skropić octem jabłkowym by nie ściemniał.
  4. Pokroić w cienkie paseczki suszone śliwki.
  5. W niewielką kosteczkę paprykę.
  6. Dodać do miski z selerem.
  7. Pokruszyć ser feta
  8. Doprawić do smaku i wymieszać.
  9. Dodać kiełki i posypać posiekanymi orzechami włoskimi.
  10. Delikatnie przemieszać.

DSC_6970