Surówki to samo zdrowie. Warto włączyć kiełki do naszej codziennej diety nie tylko ze względu na to, że są smaczne i niskokaloryczne. Zawierają one naturalne, łatwo przyswajalne przez organizm witaminy i mikroelementy.
Składniki:
- 1/2 korzenia selera
- ok.100 g. sera feta
- 1/2 strąka papryki
- garść kiełków
- kilka sztuk suszonych śliwek
- kilka sztuk orzechów włoskich
Przyprawy: ocet jabłkowy, sól, pieprz.
Wykonanie:
- Seler obrać.
- Zetrzeć do miski.
- Skropić octem jabłkowym by nie ściemniał.
- Pokroić w cienkie paseczki suszone śliwki.
- W niewielką kosteczkę paprykę.
- Dodać do miski z selerem.
- Pokruszyć ser feta
- Doprawić do smaku i wymieszać.
- Dodać kiełki i posypać posiekanymi orzechami włoskimi.
- Delikatnie przemieszać.
Brak komentarzy