Wystarczy korzeń pietruszki i marchewka a zrobimy smaczną surówkę. Majonez i śmietanę możemy zastąpić sosem winegret. Wszystko zależy od tego co kto lubi i jakimi produktami dysponuje.
Składniki:
- 3 duże korzenie pietruszki
- 2 duże marchewki
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 2 łyżki żurawiny dla dekoracji i poprawienia smaku
Przyprawy: sól, pieprz.
Uwaga! majonez i śmietanę można zastąpić jogurtem.
Wykonanie:
- Marchewkę i pietruszkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce.
- Wymieszać.
- Dodać śmietanę i majonez.
- Dodać soli i pieprzu do smaku.
- Dokładnie wymieszać.
- Posypać żurawiną.
Super wpis , bardzo treściwy i o jedzeniu – fajny pomysł na dodanie żurawiny 😉