Na wczorajszą kolację przygotowałam szybką sałatkę z kaszką kuskus.Do przygotowania użyłam:

  • 1/2 paczki kaszki kuskus
  • kawałek białej części pora
  • 1 strąg papryki pomarańczowej DSC_3339
  • 1/2 puszki zielonego groszku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany

Przyprawy: sól, pieprz.

Przygotowanie:

  1. Kaszkę zalać gorącą wodą tak by wody było nieco nad powierzchnia kaszki.
  2. Przykryć i pozostawić parę minut by wchłonęła wodę.
  3. W tym czasie umyć paprykę i por.
  4. Z papryki usunąć gniada nasienne.
  5. Por przekroić wzdłuż na połowę.
  6. Pokroić.
  7. Zielony groszek z puszki włożyć na sito.DSC_3339
  8. Przepłukać zimną wodą.
  9. Pozostawić na sicie aby pozbyć się nadmiaru wody.
  10. Do miski włożyć wszystkie składniki.
  11. Wymieszać razem z majonezem i śmietaną.
  12. Doprawić do smaku.