Na wczorajszą kolację przygotowałam szybką sałatkę z kaszką kuskus.Do przygotowania użyłam:
- 1/2 paczki kaszki kuskus
- kawałek białej części pora
- 1 strąg papryki pomarańczowej
- 1/2 puszki zielonego groszku
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
Przyprawy: sól, pieprz.
Przygotowanie:
- Kaszkę zalać gorącą wodą tak by wody było nieco nad powierzchnia kaszki.
- Przykryć i pozostawić parę minut by wchłonęła wodę.
- W tym czasie umyć paprykę i por.
- Z papryki usunąć gniada nasienne.
- Por przekroić wzdłuż na połowę.
- Pokroić.
- Zielony groszek z puszki włożyć na sito.
- Przepłukać zimną wodą.
- Pozostawić na sicie aby pozbyć się nadmiaru wody.
- Do miski włożyć wszystkie składniki.
- Wymieszać razem z majonezem i śmietaną.
- Doprawić do smaku.
Brak komentarzy