Coś lekkiego? Bez mąki? Oto moja propozycja.

Składniki:

  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 1 banan
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki kakao
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka oleju kokosowego

Wykonanie:

  1. Fasolę  należy przelać przez sito i odsączyć z wody.
  2. Wyłożyć do naczynia.
  3. Banan obrać.
  4. Pokroić  na mniejsze kawałki.
  5. Dołożyć do pozostałych składników w naczyniu.
  6. Dodać proszek do pieczenia i olej kokosowy.
  7. Wbić jajka.
  8. Dosypać kakao.
  9. Zmiksować na gładką masę.
  10. Wylać do formy keksowej.
  11. Piec ok. 50 min w temp ok. 180 st. C