Wpadli do nas niespodziewani goście i zastanawiamy się co podać słodkiego? Nic prostszego jak zrobić deser w kilka minut. Wystarczy paczka bezów (możemy je zastąpić herbatnikami, biszkoptami lub jakimikolwiek suchymi ciastkami), mleko, krem czekoladowy w proszku i nieco czekolady do dekoracji.

Składniki:DSC_4291

  • bezy (jedno opakowanie)
  • 1/2 opakowania kremu
  • 150 ml. mleka (potrzebny do zmiksowania kremu w proszku)
  • czekolada do dekoracji

Wykonanie:

DSC_4285

 

 

 

 

 

 

 

  1. Bezy pokruszyć do pucharków.
  2. Krem przygotować według przepisu na opakowaniu i część kremu nałożyć na bezy.DSC_4289
  3. W krem powkładać połamane bezy.
  4. Ponownie nałożyć krem.
  5. Wierzch udekorować czekoladą

DSC_4295