Czasami zastanawiam się co podać na przystawkę. Ostatnio zdecydowałam się na serową przekąskę. Tania, smaczna i ładnie prezentuje się na stole.
Zrobiłam ją w następujący sposób.
Składniki:
- 1 serek camembert
- papryka marynowana ok.1/2 strąka
- 1 ogórek konserwowy (korniszon)
- ok.100 g. kiełbasy
Przyprawy: pieprz
Wykonanie:
Przekroić serek na dwie równe części.
Ostrożnie by nie zrobić dziury wydrążyć środek serka.
Wydrążony ser odłożyć do miski.
Ogórek, paprykę i kiełbasę pokroić w drobna kosteczkę.
Dodać do miski.
Dokładnie wymieszać by połączyły się wszystkie produkty.
Nałożyć w wydrążone środki.
Można do smaku posypać czarnym utłuczonym w moździerzu pieprzem.
Mocno docisnąć i odstawić na kilka minut do lodówki.
Kiedy serek stężeje wyłożyć na deskę i pokroić w trójkąciki.
Wow!
Wygląda super smakowicie i pasuje do mojej diety niskowęglowodanowej. Wielkie dzięki za super pomysł!
Na pewno wypróbuję.
Super przekąska. Bardzo lubię Twojego bloga i czekam co znów … zaserwujesz.
maargot dziękuję za miłe słowa. Jak pewnie już zauważyłaś następny przepis to zastąpienie śmietany mlekiem kokosowym. Mam nadzieję,że wypróbujesz przepis i zasmakujesz w takiej “bitej śmietanie” Pozdrawiam serdecznie.