Czasami zastanawiam się co podać na przystawkę. Ostatnio zdecydowałam się na serową przekąskę. Tania, smaczna i ładnie prezentuje się na stole.

 

 

 

 

 

 

 

Zrobiłam ją w następujący sposób.

 

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

  • 1 serek camembert
  • papryka marynowana ok.1/2 strąka
  • 1 ogórek konserwowy (korniszon)
  • ok.100 g. kiełbasy

Przyprawy: pieprz

Wykonanie:

Przekroić serek na dwie równe części.

Ostrożnie by nie zrobić dziury wydrążyć środek serka.

Wydrążony ser odłożyć do miski.

Ogórek, paprykę i kiełbasę pokroić w drobna kosteczkę.

Dodać do miski.

Dokładnie wymieszać by połączyły się wszystkie produkty.

Nałożyć w wydrążone środki.

Można do smaku posypać czarnym utłuczonym w moździerzu pieprzem.

Mocno docisnąć i odstawić na kilka minut do lodówki.

 

 

 

 

 

 

 

Kiedy serek stężeje wyłożyć na deskę i pokroić w trójkąciki.