Może dzisiaj pasta na chleb zamiast wędliny?
- 4 jajka
- 100 g. żółtego sera
- 1 łyżka posiekanego szczypioru
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 lub 2 łyżki majonezu (Ja dałam kielecki)
Przyprawy: sól, pieprz.
- Ugotować jajka na twardo.
- Obrać ze skorupek.
- Zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
- Ser pociąć w zapałkę.
- Szczypior posiekać.
- Wszystkie produkty wyłożyć na miskę i wymieszać.
- Dołożyć musztardę i majonez.
- Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Dokładnie wymieszać.
Często robię pastę jajeczną, ale nie w takiej formie. Muszę spróbować!
A jak ty robisz pastę jajeczna? Może ja skorzystam z Twojego przepisu. Pozdrawiam.