- 1 czerwona papryka
- 1/2 kostki sera białego (twaróg)
- 1/4 kapusty pekińskiej
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżka jogurtu
Przyprawy: sól, pieprz biały
Sposób przyrządzania:
Kapustę poszatkować i włożyć do miski. Paprykę umyć. Usunąć gniazda nasienne. Pokroić w paski i podpiec na patelni grilowej. Kiedy będzie dostatecznie miękka pokroić w kostkę. Cebule obrać. Posiekać. Połączyć z kapustą. Posolić do smaku. Pokruszyć część sera i wymieszać.
Zrobić dip:
W kubeczku połączyć musztardę ,majonez, czosnek, pieprz biały, jogurt odrobina soli. Dokładnie wymieszać i połączyć z surówką. Pozostałym serem posypać po wierzchu surówkę.
Brak komentarzy