Przyjaciółka mojego kolegi zrobiła smalczyk z fasoli którym zostałam poczęstowana. Przyznam, że zaskoczył mnie ten smak. Nie spodziewałam się, że będzie tak dobrze smakował. Poprosiłam o przepis którym chcę się z Wami podzielić.
- puszka fasoli białej (ok. 240 g. bez zalewy)
- 1 jabłko
- 1/2 szklanki oleju
- 3 łyżki granulatu sojowego lub kaszy gryczanej
- 1 duża cebula
Przyprawy: sól, pieprz, majeranek.
- Cebulę posiekać w kostkę.
- Jabłko zetrzeć na tarce.
- Razem podsmażyć na oleju.
- Do miski wyrzucić fasolę.
- Wlać olej.
- Dodać granulat lub kasze gryczaną (suchą)
- Dokładnie zmiksować.
- Do zmiksowanej masy dodać podsmażone jabłko z cebulą.
- Wymieszać łyżką (nie miksować).
- Doprawić do smaku solą i przyprawami.
Doskonała pasta albo smalczyk. Do wypróbowania – koniecznie.
Bardzo się cieszę,że smakuje.:)Pozdrawiam