Po ugotowaniu rosołu, aby wykorzystać jarzyny które się w nim gotowały zrobiłam sałatkę jarzynową. Oczywiście dodałam kilka składników takich jak ziemniaki które zostały z poprzedniego dnia oraz kilka innych produktów. Sałatka wyszła wybornie. Prezentowała się elegancko i towarzyszyła nadziewanym udkom z kurczaka jako niedzielne danie obiadowe.
- 2 marchewki (ugotowane)
- 1 korzeń pietruszki (ugotowane)
- kawałek selera (ugotowane)
- 1 mała cebula
- 2 ogórki kiszone
- 1/2 puszki zielonego groszku
- 2 łyżki majonezu
Przyprawy: sól, pieprz.
- Wszystkie wymienione wyżej warzywa pokroić w kostkę.
- Starannie wymieszać.
- Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Dodać majonez.
- Wymieszać.
- Odstawić do lodówki na ok 1/2 godziny aby połączyły się smaki.
- Podać schłodzoną.
Uwaga: Do dekoracji użyłam skórki jabłka oraz plastry kiszonego ogórka.
Brak komentarzy