Po ugotowaniu rosołu, aby wykorzystać jarzyny które się w nim gotowały  zrobiłam sałatkę jarzynową. Oczywiście dodałam kilka składników takich jak ziemniaki które zostały z poprzedniego dnia oraz kilka innych produktów. Sałatka wyszła wybornie. Prezentowała się elegancko i towarzyszyła nadziewanym udkom z kurczaka jako niedzielne danie obiadowe.

Składniki:DSC_3807

  • 2 marchewki (ugotowane)
  • 1 korzeń pietruszki  (ugotowane)
  • kawałek selera  (ugotowane)
  • 1 mała cebula
  • 2 ogórki kiszone
  • 1/2 puszki zielonego groszku
  • 2 łyżki majonezu

Przyprawy: sól, pieprz.

Wykonanie:  DSC_3791

  1. Wszystkie wymienione wyżej warzywa pokroić w kostkę.
  2. Starannie wymieszać.
  3. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  4. Dodać majonez.
  5. Wymieszać.
  6. Odstawić do lodówki na ok 1/2  godziny aby połączyły się smaki.
  7. Podać schłodzoną.

DSC_3787

Uwaga: Do dekoracji użyłam skórki jabłka oraz plastry kiszonego ogórka.