Ten deser smakuje nie tylko dzieciom.

Składniki:DSC_3886

  • 200 g. sera białego typu twaróg lub serka homogenizowanego naturalnego.
  • 3-4 łyżki miodu płynnego
  • 2 płaskie łyżeczki żelatyny
  • 6 sztuk herbatników
  • 1/2 szklanki mleka
  • Do dekoracji 2 kostki czekolady

Wykonanie:DSC_3892

  1. Do małego garnuszka wlać 1/3 szklanki wody.
  2. Wsypać żelatynę i zaczekać aż żelatyna napęcznieje.
  3. Podgrzać i dokładnie wymieszać aby się rozpuściła(Nie gotować!)
  4. Ser zmiksować na gładką masę razem z mlekiem i miodem.
  5. Wlać żelatynę.
  6. Rozłożyć na porcje do szklanek lub salaterek.
  7. Pokruszyć herbatniki i zanurzyć je w masie serowej.
  8. Posypać odrobiną czekolady (można z niej zrezygnować) lub podać z owocami czy bitą śmietaną.
  9. Dodatkowo udekorować każdą porcję herbatnikiem.
  10. Wstawić do lodówki by stężała żelatyna.DSC_3892