Tak niewiele trzeba by  proste lekkie i smaczne śniadanie  ładnie zaprezentować na naszym stole. Wystarczy posmarować chałkę serem i dżemem. Pokroić aby mogła udawać torcik. Myślę, że taka wersja szczególnie dzieciom przypadnie do smaku. Do tego polecam kakao lub mleko.

Nie pozostaje mi nic innego jak  tylko życzyć smacznego i z uśmiechem zacząć dzień.

Składniki:

 

 

 

 

 

 

  • 1 chałka
  • 200 g. sera białego
  • 1 żółtko
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • 1-2 łyżki cukru
  • 1 mały słoik dżemu ( ja użyłam z czarnej porzeczki)

Wykonanie:

  • Ser wyłożyć na miskę.
  • Dodać cukier, cukier wanilinowy i żółtko jaja.
  • Jeżeli będzie za gęste dolać nieco mleka lub śmietanki)
  • Zmiksować.
  • Chałkę pokroić w plastry.

 

 

 

 

 

 

  • Na przemian smarować dżemem a następną kromeczkę serem.
  • Dołączać jedną do drugiej.

 

 

 

 

 

 

  • Ukośnie pociąć na plastry.