Tak niewiele trzeba by proste lekkie i smaczne śniadanie ładnie zaprezentować na naszym stole. Wystarczy posmarować chałkę serem i dżemem. Pokroić aby mogła udawać torcik. Myślę, że taka wersja szczególnie dzieciom przypadnie do smaku. Do tego polecam kakao lub mleko.
Nie pozostaje mi nic innego jak tylko życzyć smacznego i z uśmiechem zacząć dzień.
- 1 chałka
- 200 g. sera białego
- 1 żółtko
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
- 1-2 łyżki cukru
- 1 mały słoik dżemu ( ja użyłam z czarnej porzeczki)
Wykonanie:
- Ser wyłożyć na miskę.
- Dodać cukier, cukier wanilinowy i żółtko jaja.
- Jeżeli będzie za gęste dolać nieco mleka lub śmietanki)
- Zmiksować.
- Chałkę pokroić w plastry.
- Ukośnie pociąć na plastry.
Brak komentarzy