DLACZEGO POWSTAŁ TEN BLOG?

Jestem częstym gościem na różnych stronach i blogach kulinarnych. Zauważyłam, że najczęściej przepisy są dla tych z zasobnym portfelem. Proponuje się wyszukane dania z bardzo egzotycznych i drogich składników. Tymczasem nie każdy może sobie na to pozwolić.

Jak jednak gotować smacznie, a przy tym bardzo oszczędnie?

piggy-bank-334534_640[1]Myślę, że mam w tej kwestii sporą wiedzę, którą chciałabym się z Wami podzielić. Życie dało mi wiele okazji, aby eksperymentować. Powiem szczerze, że moja fantazja była wystawiana wielokrotnie na ciężkie próby. Dla przykładu w latach osiemdziesiątych, kiedy na półkach królował tylko ocet, każdy produkt był na wagę złota. Z tego co się “zdobyło” należało wyczarować smaczne dania, niczego przy tym nie marnując. Eksperymentowałam również ze składnikami, aby nie jeść codziennie tego samego. Nie ma nic gorszego niż monotonia w kuchni ;).

Po głowie zaczął mi chodzić  pomysł na oszczędne gotowanie. Za namową znajomych postanowiłam założyć blog kulinarny. Skorzystałam z ich pomocy i tak właśnie się tutaj znalazłam a Wy wraz ze mną.