Składniki:

  • 1 czerwona paprykaDSC_9458
  • 1/2 kostki sera białego (twaróg)
  • 1/4   kapusty pekińskiej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka jogurtu

Przyprawy: sól, pieprz biały

 

Sposób przyrządzania:

Kapustę poszatkować i włożyć do miski. Paprykę umyć. Usunąć gniazda nasienne. Pokroić w paski i podpiec na patelni grilowej. Kiedy będzie dostatecznie miękka pokroić w kostkę. Cebule obrać. Posiekać. Połączyć z kapustą. Posolić do smaku. Pokruszyć część  sera i wymieszać.

Zrobić dip:

W kubeczku połączyć musztardę ,majonez, czosnek, pieprz biały, jogurt odrobina soli. Dokładnie wymieszać i połączyć z surówką. Pozostałym serem posypać po wierzchu surówkę.